Четвърти параклис в Старозагорския затвор

522
Четвърти параклис в Старозагорския затвор
Снимка: Pixabay
Новият параклис „Благовещение на Майка Богородица“, предназначен за близките на лишените от свобода, ще бъде осветен от Старозагорския митрополит Киприан на 30 октомври от 11:00 часа. Параклиси са изградени в корпуса и в затворническите общежития, а в двора на Старозагорския затвор се намира най-големият църковен храм в местата за лишаване от свобода. Най-новите параклис е направен от дарения и от безвъзмездния труд на лишени от свобода.

На освещаването ще присъства министърът на правосъдието Цецка Цачева. Поканени са главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Васил Миладинов, началници на затвори от страната, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, кметът на общината Живко Тодоров, представители на съдебната власт.

Бивш хърватски премиер получи ефективна присъда

Бившият хърватски премиер Иво Санадер беше осъден на две и половина години затвор за „злоупотреба с власт“ в качеството му ...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители