Деца във Враца ще се обучават по метода на Мария Монтесори

856
Деца във Враца ще се обучават по метода на Мария Монтесори
Снимка: личен архив
Деца във Враца ще се обучават по метода на Мария Монтесори. Проектът започва в група „Слънце“ нa  Детска градина „Славейче – Враца.

Заместник-кметът Петя Долапчиева даде старт на работата по метода „Монтесори“ и заяви че  „10 октомври е знакова дата за ДГ „Славейче“. На тази дата през далечната 1994 година бе даден старт на реализирането на Програма „Стъпка по стъпка“, която промени действащия Закон за народната просвета и философията за работа с деца в национален план.

Започва фестивалът на старата градска песен „Мара Врачанка”

Над 320 участници от 24 населени места от цяла България ще участват в 19-тия Празник на старата градска песен „Мара Врачанка...

Днес, отново на тази дата, се дава старт на дейността на първа група „Слънце“ по метода на д-р Мария Монтесори. Пожелавам успешен старт на деца, учители и родители, с най-искрени благопожелания за здраве и успехи, за дни на радост и усмивки, на веселие и безброй сбъднати мечти!“ – каза в приветствието си заместник-кметът Петя Долапчиева.

Във Враца по метода на Монтесори работят в детска градина  „Европейчета“. Дейността стартира през месец септември. До края на месец октомври предстои разкриване на такива групи в още две  детски  градини -  „Щастливо детство“ и „Слънце“.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители