Двореца в Балчик показва творби на български графици и илюстратори

368
Двореца в Балчик показва творби на български графици и илюстратори
Снимка: ДКЦ "Двореца"
В галерия "Тихото гнездо" на Държавен културен институт "Двореца" в Балчик ще бъде подредена изложба "Златните страници на българската илюстрация. Илия Бешков и учениците му", съобщават от институцията.

От 11 до 29 октомври ще могат да се видят 90 творби на Илия Бешков, Иван Кожухаров, Иван Кьосев, Наум Наумов, Никола Хаджитанев, Симеон Венов, Дарина Пенкова, Стоимен Стоилов и Тодор Цонев. Всички те са оставили своя следа в българска и преводна детска книга, исторически литературни произведения, поезия и фолклор.

Над 100 000 туристи са посетили "Двореца" в Балчик

Повече от 100 000 туристи от цял свят са разгледали архитектурните и исторически забележителности в "Двореца" в Балчик от началото на г...

Изложбата е част от националните културни прояви, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС.

Бившата резиденция на румънската кралица Мария в Балчик се утвърди като гостоприемен домакин на културни прояви през последните години.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители