Едно от най-елитните училища в Пловдив ще има нова сграда

1923
Едно от най-елитните училища в Пловдив ще има нова сграда
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Образцова математическа гимназия "Академик Кирил Попов" ще получи така желаната от всички нова сграда. Това стана ясно от думите на кмета на града Иван Тотев, съобщи корепондент на Actualno.com.
"Мисля, че е крайно време Математическата гимназия да започне работа по своя проект за нова сграда. Има общински терен от 10 декара, който е определен преди много години. Той е зад хотел SPS, определен е за образование и е за нова сграда на гимназията", заяви кметът Иван Тотев.
Община Пловдив възнамерява да привлече Камарата на архитектите и ръководството на училището, за да изготвят заедно задание и да се обяви конкурс.
Проблемът с ОМГ "Академик Кирил Попов" е от много години. Училището дели една сграда с ОУ "Драган Манчов" в район "Западен". Класните стаи са крайно недостатъчни и това налага дори избените помещения да се използват за учебна дейност.
Отделянето на Математическата гимназия в нова сграда бе и една от основните цели на дългогодишния директор доц. Ивайло Старибратов. От тази учебна година той се отдаде да академична дейност, но въпреки това увери всички, че ще продължи да работи за това едно от най-елитните училища в Пловдив да разполага с нова модерна сграда.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители