Милена Желева ще е петият заместник-кмет на Стара Загора

1
Милена Желева ще е петият заместник-кмет на Стара Загора
Снимка: Актуално
Петият заместник-кмет на Стара Загора, който ще поеме ресора „Култура, туризъм и младежки дейности“ ще бъде Милена Желева. Това беше съобщено днес на пресконференция от кмета Живко Тодоров.

Още с публикуването на предложението за промени в структурата на Общинската администрация и дейностите към нея, считано от 1 януари 2020 година, стана ясно, че ще има пети заместник на кмета в общинската администрация. Голямата загадка за следящите процесите беше кой ще бъде той. 

"Музичко" на Старозагорската опера гостува на детската градина в Хан Аспарухово (СНИМКИ)

Продукцията за деца „Музичко“ на Държавна опера - Стара Загора, гостува на децата от  Детска градина (ДГ) "Незабравка"...

„Спряхме се на нея, защото е от ГЕРБ, защото е човек, който работи от години в тази сфера като общински съветник и като председател на постоянната комисия по култура и защото е предложена от културните институции в града, които харесват работата й. Смятам, че ще върши добре работата си“, обясни избора й за позицията Тодоров.

Останалите четирима заместник-кметове ще са досегашните - Йордан Николов, Янчо Калоянов, Иванка Сотирова и Красимира Чахова. Още на отчета за мандата си в края на септември кметът определи работата им като отлична. Техните ресори сега ще са „Транспорт, чистота и екология“, "Устройство на територията, строителство и инвестиции”, „Образование, здравеопазване и социални дейности” и „Общинска собственост, стопанска политика и спортни дейности”. 

За внесеното за разглеждане предложение за структурни промени в общинската администрация Живко Тодоров обясни, че от 2010 година целта му е била да се намалят ръководните места, а да се увеличат тези на експертите в администрацията му. Численият състав на общинските служители е нараснал само с 10 души от тогава - от 349 на 359. През 2010-а е имало четирима заместник-кметове и 26 началници на отдели. С предложените промени от началото на 2020-а заместниците му ще са с един повече, но началниците на отдели ще са с трима по-малко, обясни кметът. Директорите на дирекции преди 10 години пък са били девет, а сега ще са шест. 

Предложението за структурните промени ще се гласува на предстоящата след седмица сесия на общинския съвет. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители