Молебен за спиране на пожарите правят преди Нова година в Момчиловци

423
Молебен за спиране на пожарите правят преди Нова година в Момчиловци
Снимка: Сийка Суркова
Молебен за спиране на пожарите преди настъпването на Новата година ще правят в Момчиловци. Сутринта на 30 декември Архимандрит Висарион в съслужие с местния свещеник Николай Рангелов и духовници от региона ще отслужат света божествена литургия в църквата „Св. св. Константин и Елена“.  На обед жителите на родопското село ще раздадат курбан за предпазване от пожари, от каквито няколко семейства пострадаха тази година.  

Междувременно, коледният дух оживя в центъра на Момчиловци с пищна украса.

 

 

За четвърта поредна година жителите и гостите на селото могат да видят една нетипична украса, разделена в три къта. Първият е Библейски, пресъздаващ сцената на Рождество Христово, в който са използвани изцяло естествени материали - бали слама, снопи, черги, дърво. Той е плод на творческото мислене на Елена Манджукова. Наблизо е красивата кичеста елха и детският кът, в който светещи елени са впрегнати в шейната на Дядо Коледа, където е и самият добър старец. До него е светещата къщичка на джуджетата.

 

 

Настъпването на Новата 2019 година ще бъде отпразнувано в Момчиловци същата вечер от 17 ч.

„Организираме празника съвместно с бизнеса и читалището в селото и освен добро настроение по време на веселбата, предлагаме по чаша вино и мезе, подаръци за малките гости от самия Дядо Коледа, музика и заря. За всички присъстващи на празника в центъра на Момчиловци ще пее Георги Мадански“, съобщава кметицата Сийка Суркова 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители