Опасно ли е в Благоевград повече, отколкото другаде? 

4172
Опасно ли е в Благоевград повече, отколкото другаде? 
Снимка: БГНЕС
Благоевград, смятан за мнозина като студентски рай, не изглежда толкова опасен вечер. Улиците са по-пълни, отколкото през деня. Редица заведения, ресторанти и дискотеки отварят врати, красивият град се превръща в оживено място, където семейства отиват на семейна вечеря, а влюбени двойки се разхождат из градския парк.

Дали това е постоянно състояние обаче?

Местата, на които не искате да сте в Кюстендил, когато е тъмно

Млада жена със блестяща кариера стана жертва на убийство, извършено по изключително жесток начин. Трагичният случай с журналистката Вик...

Най-известното място на града безспорно е парк "Бачино". Алея, заобиколена от ресторанти, води до красиво езеро и несравнима природа. Това обаче не се оказва идилия, когато посетиш алеята вечер. Осветлението почти го няма, патрулиращи полицаи не се виждат, а шанса някой спокойно да те нападне е доста голям.

"Стремим се да не се отделям много от най-осветената част на алеята и никога не се качваме до езерото по тъмно:, коментират жители на града пред Actualno.com.

И докато младите студенти харесват нощния Благоевград заради възможностите на нощен живот, то по-възрастното население не посещава дискотеки: "Не харесваме дискотеките, защото често стават боеве между различни компании", споделят по-зрелите благоевградчани.

От МВР донякъде също потвърждават тази версия: "Нямаме статистика за най-опасни места или места, където са станали най-много престъпления. Въпреки това можем да кажем, че от началото на годината най-много подобни сигнали са получени от центъра на града", коментира пред Actualno.com говорителката на ОД на МВР-Благоевград.

Местата в Асеновград, където не изглежда безопасно да сте сами

Трагедията, която се разигра в Русе в последните дни, безспорно е една от най-зловещите, случвали се някога в у нас. Безпричинно и прин...

Благоевградчани помнят и много истории за среднощни нападения. Едно от тях е от съвсем скоро, когато градът осъмна със зловещата новина, че жена е била нападната, докато се е  прибирала от работата. 47-годишната жена е нападната и ограбена в района на една от най-престижните гимназии- Националната хуманитарна гимназия в Благоевград, като е била застигната от двама непознати. Единият я ударил по главата, а вторият издърпал чантата ѝ, след което избягали. На викащата за помощ жена се притекли младеж и девойка, които извикали полиция и линейка. Инцидентът стана през септември тази година.

Две седмици пък по-рано, точно на 15-ти септември, градът отново се буди от вой на линейки, след като група младежи от престижния Американски университет започват масов бой. Монголци, които учат в университета, се скарали с група българи. Суматохата първо станала в една от най-известните дискотеки на центъра, а после боят се пренесъл пред вратите на общежитието. Трима от пострадалите бяха настанени в болница, а общежитието понесе много материални щети.

Безспорно обаче криминален инцидент, който изуми цялата страна остава показното убийство на 58-годишната Снежка, застреляна от упор, от бивш приятел на дъщеря ѝ, докато се прибирала от работа.  Убийството се случи в края на юли тази година, а Снежка намери смъртта си, пред вратите на своя дом в благоевградския квартал "Струмско". Камери в квартала няма, но полицията бързо намери убиеца на Снежка, който се оказа известния в района Радослав Стипцаров-Соколето. Той се барикадира в къща в кюстендилско село, а по-късно от полицията съобщиха, че се е самоубил.

Случаят на Снежка предизвика вълна от недоволство в града, а хиляди благоевградчани поставиха цветя пред заведението, което тя държеше.

Безопасни ли са местата за спорт и почивка в Пловдив?

Зловещото убийство на Виктория Маринова в Русе отново постави болезнения въпрос със сигурността на гражданите в населените места. Както...

След всичките тези случаи, дойте време да попитаме и Общината - планира ли поставяне на видеонаблюдение в града? Кметът на града д-р А. Камбитов направи пресконференция, на която съобщи, че се започва изграждането на видеонаблюдение за над 2 милиона лева. Системата ще обхване целия град, като модерната техника дори ще може да отчете номерата на колите, които евентуално извършват нарушение. Цялата система и апаратура ще бъде под контрола на полицията.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Съвет за всяка зодия за днес, 19 март 2024
Съвет за всяка зодия за днес, 19 март 2024

Овен Това ще бъде добър ден за вас. Трябва да се чувствате щастливи, развълнувани, ентусиазирани и оптимистично настроени за бъдещето. Отношенията...