Плантация с марихуана разкриха в Подбалкана

3559
Плантация с марихуана разкриха в Подбалкана
Снимка: iStock/Guliver
Нива с 200 растения марихуана е разкрита в запустяла местност край сопотското село Каравелово, съобщи кореспондентът на Actualno.com.

При полицейска проверка снощи са задържани двама сопотчани на 45 и 46 години, които очевидно стопанисват растенията. На място е намерена система за капково напояване, а в автомобила на единия от задържаните са открити помпа, електрогенератор, маркучи и 300-литров бидон.

Всяко пето дете, настанено в институция, е опитвало марихуана

Всяко пето дете, живеещо в център за настаняване от семеен тип, дом за деца, лишени от родителски грижи, социално-педагогически интерна...

При претърсване на жилището му в Сопот пък са открити две помещения в дома му, превърнати в оранжерия за разсад на канабис. Оттам са иззети 40 растения. Други две помещения са били предназначени за изсушаване на листната зелена маса. Открити са 35 кг от растението. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители