Варненци даряват дрехи на нуждаещи се в специални контейнери

3097
Варненци даряват дрехи на нуждаещи се в специални контейнери
На няколко места в град Варна ще бъдат поставени контейнери, в които желаещи ще могат да дарят свои ненужни дрехи, съобщиха от БЧК. Това ще стане след като бъдат издадени нужните разрешителни за разполагането им от районните кметства.

Специалните контейнери, в които варненци ще имат възможност да дарят стари, но годни за употреба дрехи на нуждаещи се, ще са общо десет на брой. Такива контейнери вече има в Пловдив и София.

5 неща, които не трябва да купувате втора употреба

Купуването на дрехи и вещи втора ръка може да е наистина добра инвестиция. По-евтино е, а и могат да се открият истински съкровища, кои...

Целта е да се подпомогне разделното събиране на текстил, като част от дрехите ще бъдат дарени на Червения кръст. За обработването на дрехите ще се грижи фирма с дългогодишен опит в сферата, с която ще бъде подписан договор. 

От БЧК съобщиха, че част от дрехите ще бъдат изпращани и за нуждаещи се в страни в Африка. Близкия изток и други. По план негодният текстил бива рециклиран, така че да послужи за продукти като топлоизолации, тапицерии и други.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Многоооого сме напред У БГ-то. Другите държави малоумници и грозници били... Ний най- умни и красиви.... Сто години далеч от "малоумниците" . В Африка стари дрехи / made in Turkey/ ще пращаме.... Ами то ний сме по-зле от тях бе...
    : 1 !