1000 лева глоба за офицер, шамаросал 10-годишен

5826
1000 лева глоба за офицер, шамаросал 10-годишен
Снимка: БГНЕС

1000 лева глоба трябва да плати офицер от карловската бригада, който шамаросал 10-годишно момче и му ударил плесник зад врата. Глобата е била наложена от Военния съд в Пловдив, тъй като на детето била причинена по хулигански подбуди лека телесна повреда.

„Извършителят не се е обърнал към родителите на момчето, не е поискал съдействие от учителите му за прекратяване на закачките, нито е провел нормален разговор със самия него”, се посочва в мотивите на Военния съд.

Дете пострада тежко след падане от колело

Дете на 9 години с тежка травма на корема след падане и удар в една от дръжките на колело. Направените изследвания показват, че момчето...

Историята с шамара тръгнала от проблеми между набитото момче Неделчо Димитров и 10-годишната доведена дъщеря на капитана. Двете деца били съученици и заедно посещавали и училищната занималня в 3-и клас. Именно там хлапакът не преставал да се закача с момичето, като ѝ правел „запалки” по дупето, късал ѝ чорапогащника, удрял я с пръчка или я пооскубвал по косата. Този вид закачки обаче дразнели доведената дъщеря на капитана, която му се оплакала. Няколко дни по-късно Неделчо се прибирал от занималня пеша, когато бил видян от военния. Капитанът се връщал отнякъде с колата си. Спрял и слязъл, за да направи забележка на непослушното момче. Секунди по-късно обаче решил да стресне хлапака. Хванал ръкава на детето и без да му каже каквото и да било, му зашил шамари по лицето и врата.

От носа на Неделчо текнала кръв. Момченцето се подмокрило от страх. Разплакано се прибрало вкъщи, където разказало на майка си какво е станало. Близките му го завели в Съдебна медицина, откъдето извадили удостоверение, че момчето е получило контузия на главата и носа, както и кръвонасядане.

Капитанът е признал вината си по време на процеса. Той е бил освободен от наказателна отговорност и е бил глобен с 1000 лева. Причина за това решение на военните магистрати е и чистото съдебно досие на офицера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com