12 км опашка от ТИР-ове на турската граница

9064
12 км опашка от ТИР-ове на турската граница
Снимка: БГНЕС

12-километрова опашка от ТИР-ове се е образувала на ГКПП Капъкуле откъм турска страна. А на другия ГКПП Хамзабейли-Лесово опашката от тежки камиони е от около 10 километра.

Според турските митнически власти задръстването на ГКПП-тата на турско-българската граница е заради въвеждането на проверка на рентгеновата уредба на българската митница на Лесово на всички моторни превозни средства, съобщи Дарик, цитирайки властите в съседната ни държава.

Български ТИР предизвика катастрофа в Солун, поне 4-ма са загинали

Над 30 ранени и най-малко 4 души са загинали, при мащабна катастрофа в района на Солун, съобщава БНР. По данни на местните медии ТИР с...

Задължителният преглед на рентгеновата уредба бе въведен след акцията, при която бяха отстранени няколко български митнически служители. Това забавя преминаването на колите.

Досега дневно през Хамзабейли минаваха по около 500 коли, сега числото падна до 50-60 коли, казаха турски митнически представители. Заради задръстването на Лесово шофьорите се насочили към Капъкуле. Там пък опашката стигнала 12 километра, а шофьорите чакали по повече от едно денонощие, за да минат на българската митница.

Турските шофьори се оплакват и от случаите на бежанци, главно сирийци, които тайно се качвали на ремаркетата през нощта докато те чакат на опашка за митницата. Вече имало няколко такива случая. При проверката на българската митница, ако заловели нелегални в турски ТИР, шофьорът подлежал на съд по българските закони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com