2018 година в цитати: "Най-хубаво е да си президент - нищо не зависи от теб"

6365
2018 година в цитати: "Най-хубаво е да си президент - нищо не зависи от теб"
Снимка: Actualno.com

2018 година си отива, но тя ще бъде запомнена с едни от най-цветущите крилати фрази на представителите на българския обществен и политически живот. И тъй като през всичките 12 месеца се стараехме почти всеки ден да попълваме рубриката ни "Цитат на деня", няма как да не споделим с вас и най-добрата селекция от ​мисли - без да ги класираме, че да няма сърдите. И както се казва, насладете се на мига.

"Демокрацията не измислила нищо ново, освен изборите, за да дойдеш на власт"

Това каза в интервю за bTV Вежди Рашидов в коментар за посещението на българската официална делегация в Турция в самото начало на годината.

"Сега е европредседателството, време е за джангър"

Думи на министъра на отбраната Красимир Каракачанов по въпроса дали има опити да се разклати държавата преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС.

"Карал съм министрите лично да пренасят блатни кокичета, за да не остане един смачкан стрък"

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Европейския парламент при представянето на приоритетите на българското председателство в Европейския парламент (ЕП). Борисов направи най-ярките си изказвания точно след забележка на лидера на "Зелените" в ЕП Ска Келер, че България си остава най-корумпираната държава в Европейския съюз 11 години след приемането си и че казуса с парк "Пирин" е пример за уязвимост по отношение на върховенството на закона.

"С министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски войн, ще се справите"

Коментар на лидера на Европейския съвет Доналд Туск в речта му, с която поздрави България за поемането на ротационното председателство на Европейския съюз.

"Жените се свързват с праховете за пране и чистенето вкъщи. Това справедливо ли е?"

Този риторичен въпрос зададе бившият социален министър Ивайло Калфин в ефира на bTV по темата с Истанбулската конвенция.

"Вие четохте ли Истанбулската конвенция? Появи ли ви се желание да облечете рокля и да сложите копринени чорапи?"

Това попита вицеприемиерът Томислав Дончев водещия на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян.

"Хакат ни непрекъснато - и Министерски съвет, и отбраната"

"Неслучайно то стана като клише – всички говорим за новия програмен период "киберсигурност, киберзащита, агенции за киберсигурност, европейска защита на личните данни, компютрите, имейл адресите и какво ли не". Хакат ни непрекъснато – и Министерски съвет, и отбраната, и външните работи – по цял свят го правят". Думи на премиера Бойко Борисов пред българските журналисти в Брюксел.

"Това, което пиша във Facebook, го пиша вечер по къси гащи"

Това, което пиша аз във Facebook, го пиша вечерно време по къси гащи, с фланелка и на компютъра на коленете си, така че няма как да бъде партийно мнение това нещо. Коментар на депутата от БСП Таско Ерменков по отношение на Facebook статуса му, чрез който той изрази мнение относно изборите в Русия.

"Най-хубаво е да си президент - нищо не зависи от теб, само намираш кусури"

Коментар пред журналисти в Смолян на председателя на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

"Кой умник в Европа изследва едно бебе какъв вкус има? Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и обича палмово масло?"

Това попита премиерът Бойко Борисов по време на форум на високо равнище на тема "Двойният стандарт при храните в ЕС - да сложим проблема на масата" в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

"Разделянето на курортите на "тихи" и "шумни" са глупотевините на министър Ангелкова"

Това стана ясно от думите на Валери Симеонов в ефира на БНТ по повод идеята по Черноморието да се обособят курорти за парти туризъм и такива за семеен. Симеонов отбеляза още, че след акция "Шум" в Слънчев бряг вече може да се спи.

"Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете"

Това заяви президентът Румен Радев в коментар по повод обвинението на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че държавният глава „иска да извади България от Европейския съюз и НАТО“.

"Много ни е красива държавата, но за строителство е много неудобно"

Десетки такива поляни съм гледал, но след година и два - три месеца са вече готови магистрали. Много ни е красива държавата, виждате тук хълмове, планини, но за строителство е много неудобно. С тези думи премиерът Бойко Борисов, цитиран от радио "Фокус", даде символичното начало на строежа на магистрала "Хемус" между Буховци и Белокопитово.

"Да протестираш срещу корупцията е като да протестираш в името на това да се признаят резултатите от някакъв си референдум - вятър работа"

Така Слави Трифонов коментира в своя Facebook профил мащабното гражданско недоволство в Букурещ от 10 август, когато на площад "Виктория" в румънската столица излязоха около 100 000 души. "Да се протестира така мащабно за нещо, което нито се яде, нито се пие, от нашата камбанария изглежда доста невероятно", отбеляза още тогава телевизионният водещ.

"Няма как да гарантираме, че някой майстор няма да си остави ръцете"

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар за ремонтите, които се провеждат в столицата.

"Тя е като майка Тереза, където убиват козички, седнала - ще ни разплаче"

Това заяви в ефира на БНТ председателят на Парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов по адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Не може един гологлав чалгар да се изживява като съдия и да раздава присъди"

Това заяви депутатът от „Обединени патриоти“ и доскорошен вицепремиер Валери Симеонов в коментар за гостуването на главния прокурор Сотир Цацаров в "Шоуто на Слави".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com