21-ви протест срещу синята зона

9835
21-ви протест срещу синята зона

Фейсбук групата "Не на данък паркинг", подкрепена от Гражданско движение "ДНЕС", ще проведат 21-вия протестен поход срещу произвола на Столична община, предаде БГНЕС.

Походът ще тръгне на 24 октомври от 18.30 часа, от вече традиционната отправна точка – площад "Славейков" и ще стигне до сградата на Столична община. Този път гражданите ще бъдат със затворнически шапки, което ще символизира дискриминацията, която Новата наредба за паркиране налага над живущите. Шествието ще е под надслов "Мисия: Диалогът неотложен".

Повече от три месеца протестират засегнатите от новите правила за паркиране в столицата, но диалог и чуваемост от Общината по исканията на гражданите няма, има отказ и арогантност. Софиянци не приемат въведения налог за местодомуване на автомобилите в центъра, както и новите по-високи цени на таксите и услугите за паркиране, казват протестиращите.

За месеците на неспирни протести недоволните граждани надуваха свирки, вувузели, издигаха чучела с лика на кмета Йорданка Фандъкова и на председателя на комисията по транспорта Радослав Тошев пред сградата на Столична община, пускаха сини балони в небето, скандираха с червени клоунски носове. На една от акциите дори изпратиха в открития космос Тошев, нарисуван върху азиатски хартиен фенер – с пожелание за успех в управлението на транспорта в Млечния път и "Bon voyage".

Граждански протест срещу наредбата за паркиране в столичния център имаше и пред сградата на Административния съд в София, където излязоха около 300 души и протестираха мълчаливо. На 5 октомври съдът не взе решение по делото срещу новите правила за паркиране, а го отложи за 7 декември.

Редактор: Десислава Ушатова

"Зелената зона" влиза и в кварталите?

Зелената зона за платено паркиране в София може да не остане в сегашните си граници. Тя ще може да се разширява по настояване на райо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com