310 пожара са погасени през последното денонощие в страната

3198
310 пожара са погасени през последното денонощие в страната

310 пожара погасиха през последното денонощие екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

47 от тях са с материални загуби. Предпоставка за възникването на пожарите, особено на тези в горски територии, са изключително високите температури и човешката небрежност.

Автобус на градския транспорт изгоря почти напълно в Бургас

Автобус на градския транспорт се запали в движение и изгоря почти напълно в Бургас. Около 11.52 часа днес в бургаската противопожарн...

Тази сутрин бяха подменени групите, които цяла нощ работиха по ограничаването на пожара в община Белица. Създадена беше необходимата организация и не беше допуснато огънят да навлезе в близките населени места. Пожарът обхвана над 1000 декара в районите на селата Бабяк, Гълъбово и Лютово. След като се включи в гасенето и летателната техника, пожарът вече е низов. Днес, още от 05.30 часа, на терена работят над 400 човека - пожарникари, работници от горското стопанство, военнослужещи и доброволци. Силите са разпределени по фронтовете на пожара, за да се спре развитието на огнената стихия се правят просеки от тежки верижни машини. В гасенето участват два хеликоптера.

Организацията и дейностите по овладяването на пожара се координират от щаб под ръководството на заместник-областния управител на Благоевград.

Пожарът в община Мъглиж е локализиран, доизгасяват се отделни огнища. Оставени са групи за наблюдение в районите на изгасените вече горски пожари в общините Джебел, Хасково и Перник.

Редактор: Георги Иванов

Загасен е пожарът на газстанцията в Разград

Загасен е пожарът на газстанцията в Разград, но районът все още е отцепен. Около 30 минути след полунощ е преустановено горенето на о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com