42 населени места са без ток, жена е пострадала в София заради бурята

2740
42 населени места са без ток, жена е пострадала в София заради бурята

През изтеклото денонощие нашите звена са реагирали на 440 сигнала за произшествия, от които 171 пожара и 251 спасителни дейности. Най-тежка обстановката вследствие на урагана беше в град София, където екипите реагираха на 124 сигнала, от които 81 паднали дървета, 14 броя билборда.

Това каза за Агенция „Фокус” Тошко Бързилов, началник отдел „Национален оперативен център” в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. „Пострадали са 32 автомобила. По-тежка обстановката беше в района на Варна, Бургас, Шумен, Хасково и Пазарджик, където има между 10 и 15 произшествия, свързани със силния вятър. Към настоящия момент обстановката в страната се нормализира.

Рядко явление запечатаха на небето

На 20 октомври Томас Ашкрафт от Ню Мексико (САЩ) видял на снимка на облак нещо необичайно. Той успял да запечата краткотрайно светлинно...

Имаме около 42 населени места без ток. Това се дължи преди всичко на паднали клони върху електропреносната мрежа”, обясни Бързилов. По думите му, това са основно малки населени места и махали. „В момента се работи по отстраняването на проблема”, уточни той.

„В столицата е пострадала една жена, която се е разхождала в района на центъра в парка и един служител на ПБЗН при отстраняване на паднало дърво. В момента и двамата пострадали са в болница, без опасност за живота”, допълни Тошко Бързилов.

Във връзка с прелялата река Бързия, край Монтана през изминалата нощ, той коментира, че няма информация, която да е притеснителна за тази обстановка. „Действително има покачване на водата, но не е опасно за населените места. Няма закъсали и бедстващи граждани”, увери Тошко Бързилов.

Снимка: архив

Най-малко 4000 души в цялата страна все още са без ток

Пораженията от бурния вятър по електроразпределителната мрежа са доста сериозни. Това съобщи Васил Василев, ръководител „Експлоат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com