56 плажа в Бургаско без охрана през лятото

7736
56 плажа в Бургаско без охрана през лятото

56 ще са неохраняемите плажове в област Бургас този лято. Голяма част от тях не са атрактивни - имат малко пясък, със затруднен или невъзможен достъп. Броят им е по-голям от предходни години, защото отделни плажове са били разделени на части, за да им се намерят по-лесно стопани.

Сред неатрактивните ивици, които и тази година ще останат безстопанствени са "Смриките", "Иракли", „Атанасовска коса" без част 1, за която е намерен наемател, "Крайморие север"- части 1, 2, 3, "Малък оазис"- 1,2,3,4, "Царево север" 1, 2 ,3, "Скалите", "Липите" и др.

Бургаска община пусна списък с неохраняемите плажове

56 са неохраняемите плажове в област Бургас за сезон 2015, като голяма част от тях са неатрактивни, със затруднен или невъзможен достъп...

Тази седмица служители от областна администрация Бургас започват поставянето на табели „Неохраняем плаж! Къпането забранено!" и „Внимание! Неохраняем плаж!". Обозначителните знаци са на три езика и ще бъдат поставени на видими места. Броят им е в зависимост от големината на плажната ивица и входовете до нея.

От областна администрация уверяват, че освен първоначалното поставяне на табелите, периодично ще проверяват за тяхната цялост и наличност през летния сезон.

Ще започнат и проверки на 11-те плажа, които Областния управител е отдал под наем. Експерти ще следят спазват ли се договорните клаузи за брой спасителни постове, медицинско обслужване, хигиена, свободна от такси зона и др.

И през месец юни Министерство на регионалното развитие провежда процедури за отдаване под наем - части 1, 2, 8 и 9 от "Европа", "Поморие- север", част от "Приморско-юг", част 3 от "Ахелой- юг".

Варненските плажове откриха летния сезон

От днес, 22 май, плажовете във Варна са отворени за посетители. 18 са разкритите спасителни постове, в които дежурят по двама души. О...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com