6 години „Зелени дни“, 6 години зелена общност и сътрудничество

7896
6 години „Зелени дни“, 6 години зелена общност и сътрудничество

Наближава шестото издание на „Зелени дни“ –ежегоден фестивал за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи. За втора година форумът ще се проведе пред Паметника на Съветската армия между 21 и 24 май 2015 г. Навръх празника на Славянската писменост и култура се очаква събитието да събере сред зеленината на пролетна София близо 10 000 посетители  и над 50 изложители.

Четирите дни на открито са дългоочакван повод за среща между хора с прогресивно екологично мислене и природосъобразен начин на живот, производители на биосертифицирани храни и напитки, туристически бизнеси и нови дестинации, зелени къщи, магазини за планинска екипировка и къмпинг. Своите каузи и дарителски акции ще представят  граждански инициативи, водещи природозащитни организации и зелени бизнеси. Те не само ще запознаят столичани и гостите на града с разнообразни начини за отговорно използване на природните ресурси и устойчиви бизнес модели, но и ще се опитат да създадат трайна промяна в обществените нагласи в полза на уважение към културното и природно наследство и живите традиции на България.

Ангелкова: Приходите от туризъм в България са над 6 млрд. лв.

Приходите от туризъм в България възлизат на над 6 млрд. лв., а заетите в сектора са близо 370 хил. души. С последователни действия и ...

Природните паркове в системата на Изпълнителна агенция по горите и защитените зони „Натура 2000“, както и възможностите за проекти в тях ще бъдат сред акцентите на форума. За поредна година във Френския културен институт (8 април, с резервация) ще се проведе Международна конференция,  посветена на сценариите за развитие на планините и защитените територии в контекста на световните туристически трендове, климатичните промени и новите оперативни програми.

Традиционно изложението  „Зелени дни“ върви ръка за ръка с целодневна културна и спортна интерактивна програма. Тя ще включва фотоизложба на природозащитна тематика, концертна изява на „Оратница“ и други групи,  представяне на традиции и обичаи от Шоплука и не само. Най-малките ще могат да се включват в състезания по колоездене, катерене, йога и др., както и в атрактивни  творчески ателиета с екологична насоченост.

Старт на активностите от тазгодишното издание на „Зелени дни“ ще бъде даден на 25 април, в което сили ще премерят сили близо 500 колоездачи и любители на планинското бягане във всички категории. Осигурен е отличен награден фонд от РАМ байк, магазини „Стената“ и партньори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com