X
 
 

8 ноември - Ден на българската полиция

2365 2
8 ноември - Ден на българската полиция
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
На 8 ноември, Архангеловден, българската полиция отбелязва своя празник.

За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден - 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. църковният празник св. Архангел Михаил е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба "Полиция" на МВР. Със Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР, приет от 40-ото Народно събрание на 22 юли 2008 г.

Тържествената церемония по отбелязване на празника ще започне в София на 8 ноември ще започне в 9.30 часа с полагане на венци пред паметника в градинката на „Св. Седмочисленици".

Официалното отбелязване на празника ще се състои в двора на ГД „Национална полиция” от 11 часа, с където ще присъства ръководството на МВР, директори на дирекции и структури в министерството.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Българска полиция още не съществува! Става въпрос за българска милиция! Портретите на Ленен и Сталин още са над главите на шефовете, а милиционерите се държът с гражданите по сталински!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Предполагам, става дума за милиция. Полиция все още не съм виждал, не като униформи, а като дейност.