Абитуриенти с бал от президента за 60 000 лв.

7996
Абитуриенти с бал от президента за 60 000 лв.

Администрацията на президента е получила дарения от над 60 000 лева в периода януари 2010 - септември 2011 година. Това става ясно от доклада на Сметната палата за извършен одит на финансовото управление на Президентството, съобщи "Медиапул".

Средствата са били изразходени за организиране на баловете на абитуриенти, както и за обезпечаване на разходи, свързани с деца в неравностойно социално положение. За 2010 година Президентството е получило 35 400 лева дарения. Става ясно, че парите са получени от 23 физически и юридически лица, с които са сключени договори за дарение. Към 30.09.2011 г. приходите от дарения са 27 380 лв.

През миналата година даренията са изразходени също за абитуриентския бал и за други разходи, свързани с децата сираци. Сметната палата е заключила, че не са констатирани грешки и нередности при получаването и изразходването на даренията. Финансовите експерти отправят три препоръки към главния секретар на администрацията на президента. Първата препоръка касае приходите от наеми на имущество, които трябва да се планират по проекта на бюджета на администрацията.

Отчитането на средствата за целеви възнаграждения на служителите да се извършва по съответния подпараграф на Единната бюджетна класификация за допълнително материално стимулиране и други допълнителни възнаграждения. Препоръчва се да се актуализират "Вътрешните правила за реда и организацията за възлагане на обществените поръчки".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com