АЕБТРИ: Превозвачите искат блокади, но се прави всичко възможно това да не се случи

9202
АЕБТРИ: Превозвачите искат блокади, но се прави всичко възможно това да не се случи

Превозвачите искат блокади, но се прави всичко възможно това да не се случи, за да не се тълкува като политическо въздействие. Това каза председателят на Съюзa на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара и член на УС на АЕБТРИ Койчо Русев, предаде Фокус.

„Искаме новото правителство и специално новият министър на транспорта и министър-председателят да се запознаят с подробностите. По този повод е и нашето искане за срещата и те да преценят по какъв начин ще се решават въпросите – по дипломатически или чрез реципрочни действия, които не са за предпочитане, защото са в противоречие на международните конвенции, договори и двустранните спогодби”, каза Койчо Русев.

Повреда на Капитан Андреево изнерви превозвачите

Авария, която доведе до срив на компютърната система на ГКПП "Капитан Андреево", доведе до огромно задръстване от камиони и доста нерви...

По думите му трите организации – АЕБТРИ, Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт и Съюза на организациите в автомобилния транспорт, искат министърът на транспорта да бъде своевременно запознат за срещата в Истанбул на 27 май.

„В подготвения протокол за подписване, турската делегация не се съгласи да се удължи срока на неприлагане на рестрикциите след 31 май и поиска допълнителни такива”, уточни Русев и добави, че от турска страна няма никакво желание да се решават въпросите.

Според Русев новият транспортен министър трябва да прецени какво може да направи, за да се реши този спор по дипломатически път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com