Агенцията за бежанците изхвърля тонове развалена храна

1925
Агенцията за бежанците изхвърля тонове развалена храна
Снимка: Thinkstock

Нов скандал в Агенцията за бежанците. Ведомството изхвърля на боклука тонове развалена храна. За продуктите беше направена спешна обществена поръчка, а разследване показа, че храните са купени на завишени цени.

Освен че са платени по-скъпо, продуктите практически се оказали и ненужни, защото голяма част от центровете за бежанци са празни.

Агенцията за бежанците с нов председател след скандала

Правителството определи Петя Първанова за председател на Държавната агенция за бежанците. До освобождаването на бившия председател Ник...

Малко преди Коледа при почти празни бежански центрове и при прогноза за намаляване на потока от хора Агенцията от бежанците сключи спешно договор за доставка на храна за близо 860 000 лева, вместо да обяви обществена поръчка за 2016 г.

Директорът на агенцията Петя Първанова съобщи пред Нова телевизия, че с встъпването си в длъжност е разпоредила проверка за количество и качество на храните. Направен е опит за намаляване на загубите и храната да се предостави за изхранване на животни, но становището на експертите е било, че тя не става и за тях. Годността на доставеното сирене изтича през юни.

В момента от агенцията са в преговори с фирмата, доставила храните. Целта е останалите количества да бъдат заменени с нови в срок на годност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com