Александър Сиди: Днес аз съм журналист!

1934
Александър Сиди: Днес аз съм журналист!
Снимка: vmro.bg

Депутатът от ВМРО Александър Сиди определи мерките срещу коронавируса в Народното събрание като "странни". Недоволството на Сиди е провокирано най-вече от условията, в които са поставени журналистите, които отразяват работата на парламента. 

Народният представител използва профила си във фейсбук, за да аргументира своята позиция:

Александър Сиди за БХК: Време е това антибългарско НПО да се закрие

''Нормално ли е убиецът и неговият съдия да са номинирани за човек на годината от една и съща организация? Нормално ли е другият съдия ...

Днес аз съм журналист. И не, не защото дядо ми беше такъв. И не, не защото баща ми цял живот пишеше. И не, не защото понякога и аз написвам по някой неграмотен текст. Днес аз съм журналист, защото познавам стигмата. За еврейската общност аз съм фашист, защото съм във ВМРО. За ВМРО аз съм евреин, защото … винаги съм бил такъв. И нямам проблем да живея със стигма. И въпреки, че цял живот съм бил така, не разбирам когато някой слага такава на другите. От вчера в Народното събрание цялата журналистическа гилдия е изолирана в една зала и е ограничено придвижването на журналистите в сградата. Ограничено е времето в което могат да се хранят и да си купят кафе. Мерки за сигурност. Срещу коронавирус. Или срещу словото. Не знам. Уверен съм, че журналистите са виновни за паниката. Защото най-добрата профилактика срещу китайската кашлица е да си спреш телевизора. И да си миеш ръцете. Но мерките за сигурност в Народното събрание са странни. Меко казано. Народното представителство не е по-различно от всеки български гражданин. Да си избран за народен представител е работа. Като всяка друга. Като шофьорите в събранието. Като администрацията в събранието. Като служителите в стола и кафето на събранието. Като чистачките в събранието. Като охраната на събранието. И да, работа както е работа и на журналистите в събранието. Да отделиш само журналистите е неправилно. Не само неправилно, това е стигма. Стигма, че журналистите разпространяват заразата. Другите не. Аз цял живот живея със стигма. Днес аз съм журналист!

Припомняме, че на редовния си брифинг по-рано днес началникът на Националния щаб генерал - майор професор д-р Венцислав Мутафчийски съобщи, че през тази нощ е приета жена, контактувала с потвърдено болния седми случай с коронавирус. Седмият случай е на жена, медицински работник, била на конгреси по медицина в чужбина. А приетата жена е с грипоподобни симптоми, в добро състояние. Вчера са проверени 136 проби, а двамата потвърдено заразени пациенти в Плевен вече са във фаза на оздравяване.

Двете жени в Габрово са в стабилно състояние.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...