Ангелов обеща по-високи доходи на военните

4311
Ангелов обеща по-високи доходи на военните

Заплатите на военнослужещите ще бъдат вдигнати с определен процент. Това обяви министърът на отбраната Аню Ангелов. Считам, че до края на месеца ще постигнем консенсус и ще има определен процент на увеличаване на възнагражденията, но какъв ще е той - ще се обсъди в края на месеца при обсъждането на бюджета за следващата година, уточни министърът, предаде КРОСС.

Министърът допълни, че постепенно се постига сближаване на позициите, най-напред по въпроса що е то привилегия и що е то компенсация.

Аню Ангелов ще награди Уорлик с почетен знак "Свети Георги" I степен

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще награди днес Н. Пр. Джеймс Уорлик, извънреден и пълномощен посланик на Съединените американски...

В резултат от неформалните разговори с Министерство на финансите и лично мои - с министър Симеон Дянков постигаме постепенно сближаване на позициите за заплатите на военнослужещите, каза той. Според Ангелов трябва да се прави разлика между привилегия и компенсация.

По думите му има само една привилегия, която не е характерна за армията на страните-членки на НАТО и ЕС, това е, че военнослужещите, и не само те, имат право да се пенсионират само на основание осигурителен стаж, подчерта той. Всичко останало по думите му е компенсация в паричен вид на естествено нарушаване на обикновените условия за служба и труд и компенсиране на доброволния отказ от граждански права, оставайки военнослужещ, подчерта министърът на отбраната.

Военнослужещите няма да се откажат от заплатите си при пенсиониране, защото държавата им е гарантирала това право, когато са постъпили на работа, припомни министърът.

Редактор: Ая Косарова

Уволнение и куп наказания след случая "Безмер"

Всички наказания по случая с изнесените боеприпасите от авиобаза „Безмер" са наложени, съобщи пред журналисти министърът на отбр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com