"Анонимните" заплашиха BTV, искат извинение

10455
"Анонимните" заплашиха BTV, искат извинение

Българското крило на хакерската група „Анонимните” е качило кратък видеозапис в „YouTube”, в който заплашва българската „БТВ Медия Груп”, съобщава „Ню Юръп”.

Видеозаписът е в отговор на медийното отразяване на протестите срещу спорните промени в Закона за горите. Поправките бяха одобрени от парламента, но по-късно президентът наложи вето, за да може да се стимулират регионалното развитие и туризмът, но в същото време да не се взимат небалансирани решения, които може да имат необратими последици за околната среда.

bTV завежда дело срещу Халваджиян

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision bTV да оповести договорите за предаванията "Господари на еф...

„Анонимните” обвиняват БТВ в серия „манипулации и инсинуации” по време на протестите срещу поправките. Според групата телевизията е действала срещу свободното споделяне на информация между хората и срещу свободата на изразяване. Медийната група се обвинява, че е наложила тотална цензура с цел обслужване на лични, корпоративни и политически интереси.

„Анонимните” настояват за извинение. Тяхното изявление бе публикувано само ден, след като полицията в София арестува един от членовете на хакерската група, разбил сайта на компания, лицензираща използването на музикални продукти.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com