Аню горд, бойците ни били перфектни

5220
Аню горд, бойците ни били перфектни
Опасност винаги има, призна военният министър след инцидента в Афганистан

Военният министър Аню Ангелов не скри гордостта си от подготовката и поведението на българските войници в Афганистан след вчерашния инцидент, при който родните бойци застреляха афганистанец, атакувал базата.

"Базите ни винаги са нащрек. Това обаче е война, никога не може да си спокоен, защото в такава ситуация винаги има опасност за живота на военните. Нашите момичета и момчета се справят перфектно", коментира пред TV 7 министърът на отбраната.

Припомняме, че мисията ни вчера бе обстрелвана и затова нашите военни са отвърнали на огъня. Разследването ще извърши афганистанската полиция. По думите му на 25 април застъпва нов екип, който се подготвя много усърдно, включително и в Германия.

"Всяка година талибаните обявяват офанзива. Силата им обаче намалява", обясни военният министър. Той е категоричен, че още на 12 април се е знаело, че предстоят атаки срещу нашите военни. Информацията на разузнаването се оказа доста точна, коментира Аню Ангелов.

"Атаките не трябва да се свързват с Великден. Малко преди да се активизират талибаните на посещение беше и генералния секретар на НАТО. Може и това да е причина", предположи Ангелов.

"Нашите бойци са действали много адекватно. Имат много опит. За нас е важно, че нападателят е бил неутрализиран. Винаги има опасност от ответен удар, но това не е само заради този случай. Афганистанските власти показват воля да ликвидират тероризма", твърди Аню Ангелов.

Български военни застреляха афганистански войник

Афганистански войник в базата в Кандахар е застрелян от български войници, след като е открил огън по тях, съобщи афганистански военен...

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com