Аню забрани татуировките в армията

16865
Аню забрани татуировките в армията

Забрана за татуировки по телата на военнослужещите е спуснал преди броени дни министърът на отбраната Аню Ангелов. С негова заповед за изменение на войсковия устав се въвежда ограничение, според което по лицата, вратовете и телата на мъжете и жените под пагон не може да се виждат рисунки, когато те са с униформа.

Заради ветото летните облекла например няма да могат да се съчетават занапред с татуси по ръцете. Същото се отнася и за формированията, чиито ризи по устав трябва да са с навит ръкав.

Нови самолети МИГ-29 няма да купуваме

Средно 80 летателни часа годишно имат пилотите, охраняващи въздушното ни пространство, каза министърът на отбраната Аню Ангелов, пред...

Така вече няма да се допуска както на последния парад на Гергьовден пехотинци и десантчици да се пъчат с творби на изобразителното изкуство върху себе си, пише "Монитор".

Досега на военните се забраняваше единствено, когато са с униформа да носят обеци, гердани, гривни и всякакви други украшения и модни артикули, които може да им пречат да изпълняват служебните им задължения.

Друга радикална новост в устава е, че армейците вече ще могат да гърмят по всекиго, когато са се почувствали застрашени, дори срещу тях да е изваден нож, тръба или друг предмет, който може да се приеме за оръжие, което би ги наранило. В действащия до този момент правилник право да използват служебния си пистолет при самозащита им се даваше само когато насреща си имат противник също с огнестрелно оръжие.

При официални прояви пък войската вече ще отдава чест и ще рапортува не само на президента и министъра, а и на премиера и шефа на парламента. Отпада обаче познатият ни възглас „Ура!", както и някои обръщения в армията, сред които „Господа", което се заменя с „Уважаеми".

Аню Ангелов: Състоянието на двамата пилоти е добро

Състоянието на двамата пилоти е добро, каза министърът на отбраната Аню Ангелов на мястото на инцидента със самолет МиГ 29, съобщиха ...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество