Апел към превозвачите да не тръгват за Турция

19074
Апел към превозвачите да не тръгват за Турция
Снимка: БГНЕС

Транспортният спор между Турция и България продължава да се задълбочава, съобщи БНР.

След като обяви, че едностранно прекратява действието на издадените на българските превозвачи разрешителни за транзитен превоз през територията си, Турция спря да пропуска родни тирове през границата, България също не пуска турски тирове. Затова от браншовата организация на превозвачите отправиха апел – нашите ТИР-ове да не тръгват към турската граница, докато проблемът не бъде разрешен.

Папазов: Искаме ясни правила от Турция за превозвачите, без да има промени

Тук не става въпрос за търговска война, бизнесът защитава интересите си. Ние искаме правила от турската страна и правилата да не се п...

Според Емил Буюклиев от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт турските камиони, които преминават през България, годишно в едната посока са 250 000 и още толкова в обратната посока. Нашите превози са 10 пъти по-малко.

Въпреки това ние имаме винаги проблеми с турците за издаване на разрешителни. Те ни бавят, създават ни пречки, задържат наши камиони и така естествено затрудняват превозите, смята родните превозвачи.

Буюклиев съобщи, че се правят срещи с турските им колеги и се обсъждат проблемите, но в случая става въпрос за бизнес, защото българските камиони конкурират турските.

Затова те искат да ни елиминират от този пазар, максимално да намалят броя на българските превозвачи. Това е една конкуренция, която създава такива проблеми като в момента. Всички губят от тази ситуация – нашите превозвачи губят, а турските може би още повече.

Авто превозвачите от България, Сърбия и Македония подготвят Балкански транспортен форум

Представители на асоциациите на автомобилните превозвачи от България, Сърбия и Македония се срещнаха в Пловдив, за да подготвят учредяв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com