АПИ предупреждава за опасност от нови свлачища

10280
АПИ предупреждава за опасност от нови свлачища
Снимка: БГНЕС

Шофьорите, на които им предстои пътуване през дефилетата и републиканската пътна мрежа в планинските райони, да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата, снеготопенето и очакваните нови валежи има опасност от срутища и свличане на земна маса.

От АПИ съобщават, че във всички областни пътни управления са осигурени аварийни екипи, които да възстановят проходимостта на пътищата в максимално кратък срок.

Оставят почистващите машини в районите със свлачища

Огромните валежи от сняг и дъжд тепърва предстои да нанесат огромни щети във всички региони, където има предпоставка за свлачища и срут...

Шофьорите, на които през събота и неделя им предстои пътуване в планинските райони на областите Пазарджик, Пловдив, Смолян и София, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения и указания на „Пътна полиция".

Прогнозата за следващите дни на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН е за превалявания от сняг по високите части, а в сутрешните часове по високите полета на Западна България на дъжд и сняг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество