АПИ: Първостепенните пътища са проходими

1500
АПИ: Първостепенните пътища са проходими
Снимка: ПЦ на АПИ

Движението за лекотоварните автомобили е възстановено при прохода Петрохан, а при Ришкият за тежкотоварни - над 12 тона. Над 700 машини са работили тази нощ за обработване на републиканските пътища, съобщиха пред БНТ от АПИ.

Към момента е затворен само Шипка, през Петрохан е възстановено движението за лекотоварни автомобили, а Ришкият и за тежкотоварните над 12 тона.

Тежко положение в Казанлъшко, призовават хората да не пътуват

Зимната обстановка в Казанлък и региона остава тежка, предаде БГНЕС. Времето в Казанлък е меко, но само на няколко километра в района ...

АПИ работи и по второкласните и третокласните пътища и до края на деня ще са възстановени всички републикански пътища. Усложнена остава само обстановката Разград и Търговище, първостепенните пътища са проходими.

Заради зимните условия за всички превозни средства остава ограничено преминаването през републиканската пътна мрежа за цялата област Разград. 

Зимното време не позволява да бъде възстановено движението през Беклемето. Шофьорите могат да използват Прохода на Републиката.

Днес ще продължи акцията по издирването на изчезналите в Стара планина баща и син. Двамата са в неизвестност от сряда,  когато за последно са говорили с близките си.

В акцията днес се включват спасители от Карлово и Пловдив, както и доброволци от Стара Загора.

Има блокирани пътници във влакове заради снега

Десетки влакове се движат със закъснение заради усложнената обстановка. Други 10 престояват. Най-критична е ситуацията по направлението...

Продължава отстраняването на авариите по електропреносната мрежа в Ловешка област. Заради усложнената все още зимна обстановка, минусовите температури и проблемите с електрозахранването кметовете на общините Ловеч, Троян и Тетевен обявиха днешния 7 февруари за неучебен.

Няма да учат и децата в община Габрово. Заради усложнената зимна обстановка и трудното придвижване затворени остават също учебните и детски заведения в севлиевските села.

Все още има населени места в родопската част на Пазарджишка област, които са без ток. Причината са аварии по въздушната електропроводна мрежа след падналия сняг . Работи се на тежък планински терен за възстановяване на електроподаването.

Десет души са блокирани в хижа в местността Върховръх в Родопите. Пътят от Перущица до местността вчера остана затворен заради снежната покривка, която достигна над метър и половина.

Аварийната група не успя да пробие път, защото се счупиха машини. Днес акцията продължава. Няма бедстващи хора, съобщават общинските власти пред БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 4 май, 2024 година

Прогноза за времето - 5 май 2024 г. (неделя)

Жълт код за валежи в осем области

Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена

Условията за туризъм в планините са лоши

Коментар №3 на седмицата: Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Коментар №2 на седмицата: Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Срутване на скали затвори Кресненското дефиле

Коментар №1 на седмицата: Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

По-евтино: Ето колко ни излиза трапезата за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com