АПИ: Пътната обстановка в Западна България се успокоява

12448
АПИ: Пътната обстановка в Западна България се успокоява
Снимка: БГНЕС

В западната част на страната пътната обстановка се успокоява. Информацията съобщи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.

Фронтът през нощта се е изместил на североизток. Продължава към настоящия момент да се извършва обработка на всички пътища, които се ползват най-интензивно – това са първокласната и второкласната пътна мрежа. Поетапно се обработва и третокласната.

Няма глобени търговци в община Смолян за непочистен сняг и лед по тротоарите

Няма глобени търговци в община Смолян за непочистен сняг и лед по тротоарите пред търговските обекти. Това каза за Радио „Фокус&r...

Силен снеговалеж към настоящия момент има в Разград и Силистра, като машините обработват и опесъчават пътните настилки и реални затруднения в трафика няма, информира агенция "Фокус". 

„Ако се затварят пътища, то е на регионално ниво. Биват затваряни до почистването им, за да бъде извършвано безопасното пътуване по тях най-вече на товарния трафик. Изцяло затворени пътища няма”, допълни инж. Лазар Лазаров.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

932 машини обработваха пътищата в районите със снеговалеж през изминалата нощ. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа, обясняват от АПИ.

20 см сняг в Северна България, ще става все по-студено

Над 20 сантиметра снежна покривка се образува в северната част на страната. Най-много е в Плевен – 28 см, и в Русе и Видин &ndash...

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи „Републиката“, „Ришки“, „Предела“, „Пампорово“, „Печинско", "Котленски“, „Обзорски“ и „Айтоски“. Затворени за всички МПС са „Троянски“, „Златишки“ и „Върбишки“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com