АПИ се надява на одобрението на местните за трасето на магистрала "Струма"

3553
АПИ се надява на одобрението на местните за трасето на магистрала "Струма"
Снимка: БГНЕС

В следващия месец и половина обществеността на Симитли ще се запознае с доклада за въздействието върху околната среда /ОВОС/ на трасето на Лот 3.2 на Автомагистрала „Струма“. На среща с кметовете и кметските наместници на населените места представители на Агенция „Пътна инфраструктура” предоставиха информация и документация относно организирането на обществено обсъждане на Доклад за ОВОС.

По закон АПИ трябва да информира всички заинтересовани физически и юридически лица, че ще бъде организирана среща за обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ с всички приложения към него за инвестиционно предложение: „Подобряване на трасето на Лот 3.2 на АМ „Струма”.

Димов обеща прозрачност при екооценката на "Струма" през Кренсенското дефиле

Напредъкът по проекта за изграждане на участъка на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле беше обсъден на съвмест...

Самото обществено обсъждане ще се проведе на 11 септември от 09.00 часа в спортната зала на стадион „Септември” в Симитли.

Всички документи са обществено достъпни и на разположение на интересуващите се на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура” - www.api.bg, както и на хартиен носител на следните места всеки работен ден - сградата на МОСВ в София, сградата на АПИ в столицата, сградата на РИОСВ-Благоевград, сградата на община Кресна. Има ги и на интернет страницата на Министерство на околната среда и водите - http://www5.moew.government.bg/, предаде Дарик.

Писмени становища могат да се предоставят в сградата на община Симитли, както и на местата, където е осигурен достъп до Докладат за ОВОС, предаде Дарик.

Миналия месец министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че ако до есента няма одобрено трасе за пътя през Кресненското дефиле на магистрала "Струма" (лот 3.2) и ОВОС, финансирането ще бъде пренасочено към магистрала "Хемус" и тунела под Шипка.

Археолози може да поискат промяна на трасето на магистрала "Струма"

Антично селище се появи на терен, върху който трябва да минава магистрала "Струма". Екип от археолози, проучващи трасето между Благоев...

Той обяви, че за довършването на АМ "Струма" - лот 3.1 Благоевград - Крупник - 12,6 км, лот 3.1 - тунел "Железница" - 4,4 км, лот 3.2 Крупник - Кресна - и 21 км и лот 3.3 Кресна - Сандански - 23,6 км, не достигат 800 млн. лв. Все още не се знае откъде ще дойдат парите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Времето утре - 1 май 2024 г.

Колко ще струва на българина трапезата за Великден?

Опитват да пришпорят закъснялото издаване на лични документи от поколение 2019

Митрополит Григорий ще оглави литургията за Възкресение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...