Асен Генов осъди "Монитор" заради твърденията, че плаща на протестиращи

4215
Асен Генов осъди "Монитор" заради твърденията, че плаща на протестиращи
Снимка: БГНЕС

Членовете на „Протестна мрежа“ Антоанета Цонева и Асен Генов са спечелили на първа инстанция делото срещу вестник "Монитор" за твърденията на изданието, че двамата са плащали на протестиращи за протестите срещу главния прокурор Сотир Цацаров.

За това информира самият Генов във Facebook.

"Протестна мрежа" си купи акции в КТБ, за да пита КОЙ

Най-известните лица на „Протестна мрежа” – Антоанета Цонева и Асен Генов, си купиха акции в Корпоративна търговска ба...

Делото е за публикация със заглавие "Цонева и Генов в паника, не могат да съберат масовка. 50 лева на калпак за протест срещу Цацаров". В самата статия се твърди, че членове на "Протестна мрежа" са били на спешна спявка с командира Радан Кънев и Атанас Атанасов" и, че "се е родила идеята за набиране на платена агитка — около 500 души, предимно непознати лица от провинцията, на които ще бъдат платени по 50 лв..."

„Тези твърдения са лъжа и не бяха доказани от "Монитор" на първа инстанция”, обясни Генов в социалните мрежи.

Той уточни, че съдът осъжда вестника с мотива, че написаното твърдение уронва честта и достойнството на ищците, защото ако някой плаща за протест, това е безспорно морално укоримо поведение. “Твърдението на "Монитор" за плащане за протести не беше доказано, невярно е и представлява противоправно деяние”, добави блогърът.

Пред репортер на Actualno.com Генов обясни, че приема решението на съда абсолютно спокойно. „Срещу протестиращи граждани се води целенасочена кампания, която цели да се деморализират те, както и техните послания“, уточни той.

Заплашиха Асен Генов с разстрел

От Партията на българските комунисти и от БКП заплашиха блогъра Асен Генов с разстрел за това, че си е позволил да боядисва паметници. ...

По думите му обявяването на един протест срещу мафията, съдебната система или политическия модел за платен има за цел морално обезсилване на хората, застанали зад него.

Според Асен Генов медийният ландшафт у нас има сериозни проблеми. „Това доказват всички класации на международни наблюдатели. Тези неща се случват, когато нивото на свободата на словото спада и когато имаш зависима медийна среда“, добави той.

На въпрос дали съдебните дела са начинът да се прочисти медийната среда у нас, той заяви: „Съдът е начинът да възтържествува истината. Такива дела са практика във всички страни“. "Подобни решения засилват вярата ми в правосъдието“, добави блогърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com