Атанас Атанасов: Кой и защо скри ролята на Първанов около Октопода

6257
Атанас Атанасов: Кой и защо скри ролята на Първанов около Октопода
Бившият директор на НСС отправи настоятелно искане към главния прокурор Борис Велчев да разпореди на подчинените си да изяснят обективната истина.

Кой и защо скри ролята на Георги Първанов в прикриването на Октопода. Това попита бившият директор на НСС Атанас Атанасов на пресконференция на ДСБ.

"През 2010 г, стана известно, че през февруари 2003 г. Георги Петканов като министър на вътрешните работи по предложение на тогавашния директор на Националната служба "Сигурност" Иван Чобанов е издал заповед за уволнението на Алексей Петров от секретния щаб на НСС. Тази заповед не е била преведена в изпълнение, но не е била отменена. Този индивидуален административен акт е подписан от вътрешния министър Георги Петканов, но въпросът е защо тази заповед не е била изпълнена", попита Атанасов.

Никола Филчев: Знам Алексей, ама не ми е близък!

Бившият главен прокурор Никола Филчев очаквано отрече да има близко познанство с Алексей Петров. Пред СГС на заседание на съда по дел...

"Какви са от една страна причините за нейното издаване и от друга какви са причините за нейното неизпълнение. Преди повече от 2 години заявих публично, че неизпълнението на заповедта за уволнението на Алексей Петров от НСС е в резултат на намеса на Георги Първанов като президент на Републиката. Разполагам с конкретни доказателства и имам изключително солиден източник, че това нещо се е случило", обяви той. 

Той отправи настоятелно искане към главния прокурор Борис Велчев да разпореди на подчинените си да изяснят обективната истина.

"В противен случай, ако той не предприеме такива действия, върху него ще падне съмнението за прикриване на Първанов. Борис Велчев беше юридически съветник на Първанов и беше назначен за главен прокурор по указ на президента Първанов", припомни депутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com