Автоинструкторите излизат на национален протест

1642
Автоинструкторите излизат на национален протест
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Автоинструктори и школи за шофьорски курсове се готвят за национален протест днес, 26 юни. Те настояват за сериозен диалог за обявените наскоро поредни нови мерки за провеждането на шофьорските изпити.

Пропомняме, че намеренията на Транспортното министерство, оповестени от министър Ивайло Московски, са практическите изпити занапред да се провеждат само в държавни коли, оборудвани със супертехника. Компютър, а не служител на Държавна агенция "Автомобилна администрация", ще определя маршрута. Инструктор от автошколата няма да присъства на изпита, както е сега.

Полицаите протестират на професионалния си празник

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планира протест с искане за увеличение на заплатите в системата навръх професионал...

Идеите дойдоха дни след като за пореден път 12 души от агенцията, популярна като ДАИ, бяха задържани за манипулиране на изпитите по кормуване.

Един от вариантите за промени е ДАИ да купи или да наеме нови автомобили, които да бъдат оборудвани с техника за проверка на способностите на бъдещите водачи. Така реално държавата отново ще поеме изцяло шофьорските изпити, отбелязва вестник "Сега".

Новите държавни коли трябва да имат техника, която да отчита движението на автомобила, както и поведението на водача и изпитващия. Оборудването в автомобилите трябва да бъде фиксирано и да позволява цялостно видеозаснемане в купето и извън превозното средство, да прави постоянен аудиозапис, да отчита кога се натискат педалите от изпитващия, както и всякакви други въздействия върху управлението.

"Ние не сме източник на корупция", контрират обаче от автошколите. Те искат да бъдат разделени разрешителната, контролната и изпитната дейност. Съсредоточаването им в Агенция "Автомобилна администрация" според организаторите на протеста е предпоставка за корупция, административен произвол, рекет и некомпетентност.

Протест за съдебна реформа 4 г. след назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС (ВИДЕО)

Стотици протестиращи отбелязаха четири години от протестите, започнали заради назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, предаде ре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...