Бареков е продукт на Доган и ДПС, смята Радан Кънев

60801
Бареков е продукт на Доган и ДПС, смята Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров и Николай Бареков са „брокери, чрез които мафията да търгува влияние в следващия парламент”. Това заяви пред БТВ говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Той добави, че мафията в България си създава алтернативи на самата себе си – гласовити политици се правят на опозиция, влизат във властта, а след това заиграват с когото трябва.

Радан Кънев: Евроизборите ще бъдат референдум за промяна

"Европейските избори ще бъдат референдум за оставка, ще бъдат референдум за промяна". Това заяви в предаването „Неделя 150" по Б...

По думите му, схемата при подобни политически сценарии е ясна – и Сидеров, и Бареков преди избори отричат за възможни съюзи с управляващите партии, но след попадане във властта се хвърлят в сътрудничество с „когото трябва” – според задкулисните интереси.

„Бареков е продукт на Доган и ДПС. Говори за промяна, но чрез медиите на Пеевски. Освен това - допуска се узурпацията Лафка в микробизнеса у нас. Създават се умишлено предпоставки да се монополизира земята у нас – с нормативи и закони, като Закона за акционерните дружества, който създава данъчен рай за окрупняване на земеделски масиви. Решението за мораториума беше стъпка в същата посока – да се защитят монополистите, ако някой реши да ги конкурира”, обясни Кънев.

Той увери, че ще заведе дело за клевета срещу лидера на „България без цензура” Бареков заради думите му, че „формацията на Кънев се финансира от Ердоган”.

Освен това потвърди ангажимент на реформаторите, обявен преди ден – че те от своя страна няма да сътрудничат с ГЕРБ. „Те имаха седмица по-рано от нас национална конференция, на която казаха, че не искат да се променят, а просто искат отново властта. Това поне го казаха открито. По това ГЕРБ носи белези на специфични режими в Западните Балкани – като Албания, Косово, Босна”, каза още говорителят на десния блок.

Костов не знаел за троловете на ДСБ

Бил съм дълги години част от щаба на ДСБ и никога не сме занимавали Иван Костов с такива въпроси, никога не е бил съпричастен как се пр...

Той разкритикува социалистите за позицията им от техния национален конгрес, че България е „сбъркала посоката”. Според Кънев, посоката и пътят са верни, просто вървенето по тях умишлено е спирано досега и страната е стояла на едно място.

„Те – социалистическата партия и мафията не сбъркаха посоката, а направиха всичко възможно да опорочат посоката. Коя посока е сбъркана? Към ЕС ли? Те искат посока към Източна Украйна – иска го Орешарски, който вечеря с Янукович и прави кампания на Милошевич. МВР е най-нереформираната система. Правосъдието е крайно нереформирана система. Там има политически контрол, наследен от комунистическия режим. Не е сбъркана посоката, а не се върви по този път, трябва най-после да тръгнем по него”, поясни Радан Кънев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com