БЧК ще отбележи с обучения и демонстрации Световния ден на първата помощ

784
БЧК ще отбележи с обучения и демонстрации Световния ден на първата помощ
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, от 2000 г. всяка втора събота на месец септември се чества Световният ден на първата помощ. Събитието има за цел да акцентира върху приноса на доброволците, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, образование, съобщиха от БЧК.

На 8 септември 2018 г., под мотото „Първи действия при пътнотранспортни произшествия”, Българският Червен кръст за 18-и пореден път ще отбележи с обучения и демонстрации Световния ден на първата помощ.

БЧК: Само осем са новите спасители в Габрово

Осем души са завършили курсовете на БЧК - Габрово за водни спасители на басейн тази година. Това съобщи за Радио „Фокус“ &n...

Столичната организация на БЧК организира в Центъра за обучение по първа помощ (бул. „Дондуков” № 61), от 10 часа, безплатен опреснителен курс по Първа долекарска помощ за водачи на МПС. Доброволци на БМЧК-София, членове на Младежкия авариен екип ще демонстрират техники и умения в оказването на първа помощ.

В 12 часа всички участници в обучението, хванати за ръце, ще образуват традиционната за този ден спасителна верига при оказване на първа помощ. На Централна автогара София, от 10 часа, доброволци ще раздават на водачите на автобуси и на пътниците информационни материали със съвети как да помогнем при пътнотранспортно произшествие.

В парк ”Гео Милев”, от 10,30 до 12,00 часа, доброволци на БМЧК-София ще направят демонстрации по оказване на първа помощ за спасяване на пострадали и ще раздават информационни материали.

Темата за злополуките на пътя е изключително актуална – всяка седмица в България загиват повече от 15 души, а над 150 са пострадалите с тежки травми, някои от които остават инвалиди за цял живот. Първата помощ е основно умение, което може да осигури ефективна и бърза интервенция при различни наранявания, да намали страданията и да подобри шансовете за оцеляване на пострадалия. Всеки един от нас малко или повече има потенциал да се обучи по първа помощ и да спасява човешки живот.

Какво да правим, ако попаднем във "воден капан"?

Младежи от асеновградския клон на Български червен кръст информираха деца и родители за важните правила при ползване на различни водоем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com