БДЖ няма да отменя влакове, започват спешни ремонти на локомотиви

2908
БДЖ няма да отменя влакове, започват спешни ремонти на локомотиви
Снимка: БГНЕС

Във връзка с коментари по повод временно спиране на влакове на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД изпрати позиция до медиите със следните уточнения.

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД не е предприело отмяна на влакове, а само временни промени в разписанието на някои от тях. Последните капиталови ремонти на локомотиви на БДЖ са извършени в периода 1993 г. – 1996 г. като през 2002 г. е закрит и последният завод за ремонт на локомотиви в България. Въпреки това дружеството се ангажира със спешни ремонти на локомотивния парк, гарантиращи спазването на разписанията от 15-и септември 2016 г.

БСП иска оставката на ръководството на БДЖ

БСП категорично се обяви против спирането на над 70 влака на БДЖ. Левицата поиска оставката на ръководството на БДЖ - генералния дирек...

От началото на кризата и заплахата от фалит, финансовото състояние на БДЖ никога не е било по-добро от днес. „БДЖ – Пътнически превози” и „БДЖ – Товарни превози” отчитат положителен финансов резултат за първото шестмесечие на годината. В резултат от преструктурирането и оздравяването задълженията към банките кредитори са намaлени с 400 млн. лева. Реформите ще продължат до пълното възраждане на БДЖ.

Припомняме, че в края на месец юли т.г. стана ясно, че заради недостиг на локомотиви, влизат в сила нови промени в разписанието на влаковете по общо 11 линии в страната. По тях вече се движат по-малко влакове, а на места - вместо влакове БДЖ превозва пътниците с автобуси, съобщи по-рано БНТ.

Мярката е временна, успокоиха от Холдинга - до 15-и септември. Дотогава ще бъдат ремонтирани 20-те локомотива, които трябва да бъдат изведени от движение поради технически неизправности.

По повод на спортната дейност на БДЖ, от Холдинга уточняват следното:

БДЖ призова да не се търсят покемони по релсите

Държавният железопътен превозвач призова да не се търсят покемони по релсите, за да се избегнат инциденти. В официално съобщение &ldqu...

"Футболният клуб „Локомотив БДЖ” е отделно от БДЖ юридическо лице с нестопанска цел. Финансирането му се осъществява изцяло чрез спонсорска дейност и няма нищо общо с финансите на БДЖ. Отборът е съставен изцяло от служители и работници на отделните дружества в „Холдинг БДЖ” ЕАД. Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще продължи да насърчава развитието на работническия спорт, така както се прави в цивилизования свят", пишат още от БДЖ в позицията, изпратена до медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 14 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 13 май 2024 г.

Къде ще почивате това лято: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Доброволци от Yettel засадиха близо 1300 дръвчета в Новата гора на София

Кой е онзи, когото наричаме „аз“ (ВИДЕО)

Времето утре - 14 май 2024 г.

Централни хали отварят врати на 23 май

Александър Везенков, Райчо Райчев или Георги Господинов: Кой ще стане Мъж на годината?

Бивш главен секретар атакува служебния министър на електронното управление за машинния вот

Прокуратурата и МВР координират работата си за изборите на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com