Без напрежение при ГКПП Капитан Андреево

21312
Без напрежение при ГКПП Капитан Андреево
Снимка: БГНЕС

Спокойна е обстановката и няма напрежение при ГКПП „Капитан Андреево" след блокадата на пункта от турска страна.

Опашката от чакащи автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП „Лесово" от вчера намалява и ситуацията се нормализира. Движението се осъществява нормално при допустимия режим за преминаване на превозни средства, на моменти има забавяне на движението на камионите.

Интензивно е движението по останалите гранично-пропускателните пунктове в страната. Засилен е трафикът на превозни средства през ГКПП „Златоград" и ГКПП „Ивайловград".

Изключително интензивен е пътническият поток на граничните пунктове Капъкуле и Хамзабейли-Лесово на границата между Турция и България, съобщават обаче турски източници. На гишетата на Капъкуле на изхода за България са се образували опашки от автобуси и леки коли, които се налагало доста да чакат, за да преминат на българска страна.

В Турция още в петък започна деветдневна ваканция по случай големия мюсюлмански празник Курбан байрам. Българските изселници масово отиват в България, за да колят курбани, понеже месото там е по-евтино.

От турската митница предупредиха, че разрешеното количество месо за внос в багажите е до 5 кг на човек. Също така се изисква най-малко тридневен престой в България.

Интензивен е трафикът и на граничния пункт за Гърция Ипсала. Пътните магистрали в Турция също се задръстиха от коли и пътници. На някои възлови участъци като край тунела Болу, на мостовете над Босфора и на други места в събота и в неделя часове наред движението бе блокирано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com