Безплатен транспорт и множество прояви за Деня на детето в Стара Загора

3915
Безплатен транспорт и множество прояви за Деня на детето в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Многобройни прояви са организирани за децата на Стара Загора в празничния 1 юни. В 10 часа в парк "Пети октомври", започва "Играй с приятели" - весел празник, на който ще се представят малчугани от 18 детски градини с детски и народни песни. Ще танцуват фолклорни и латино танци. На централната алея ще се представят арт ателиетата от школите по изобразителни изкуства на Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Народно читалище (НЧ) "Родина - 1860" и школите по чужди езици в центъра.

Забавления за децата ще има и с клуб "Забавна астрономия" и ателие „Млад археолог“ на Регионалния исторически музей. С игри по шахмат ще представи клуб „Тракийско конче“ при НЧ „Георги Бакалов 1933 г.“. Концерти на Вокална студия „Розов свят“ и на Детско-юношеския фолклорен танцов състав „Броеничка“ ще има от 11 часа в парк "Артилерийски" и на 2 юни от 17 часа в парк "Пети октомври".

Отбелязваме Международния ден на детето

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, ...

От 10 до 16 часа на въжената градина в парк „Митрополит Методий Кусев“ инструктори на Туристическо дружество „Сърнена гора“ ще помагат на децата безопасно да преминават по съоръженията. Поредната проява за деца и родители на Лайънс клуб Стара Загора Августа "Играй с приятели офлайн" започва в 11:00 на площадката до игрищата за бадминтон на Аязмото. Инициативата на клуба е да се покаже на децата и да се припомни на родителите, че игрите на открито без технологични устройства са интересни, забавни и здравословни.

По традиция в Международния ден на детето Държавна опера - Стара Загора кани малчуганите на два детски спектакъла. От 10 часа във фоайето започва „ДО РЕ МИ в пелени“ (0-3 години). С класическа музика най-малките ще плуват по синия Дунав, ще танцуват неаполитанска тарантела и виенски валс, ще дремнат с руски приспивни мелодии. За децата от 3 до 7 години започва спектакълът "МУЗИЧКО в света на Музиката" - анимиран музикален проект от 11. Пухкавото бяло мече Музичко обича да слуша музика и я търси навсякъде - в парка, на улицата, в детската градина…

В празника за децата се включва с три прожекции и започващият днес кинофестивал „Златната липа“. И трите заглавия са датски и ще могат да се гледат в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески". „Светът на Сиркелине“ (2018) - известна детска анимационна поредица - е от 11 часа. Пълнометражният детски игрален филм „Аз съм Уилям“ (2017) започва в 13:00 ч., а „Отбор Ураган“ (2017) - смесица от документален материал и стилизирана фантастика - е от 15 часа.

За трета поредна година на поляната до кучешката градинка „Куйбишевска“ от 17 часа ще има забавни демонстрации с кучета, игри с децата и много награди, песни и танци, организирани от Кучешко училище „Кучилище” с подкрепата на община Стара Загора. За първи път в програмата ще има и конкурс „Моят прекрасен домашен любимец” в две категории - екстериор и послушание. Записването за участие започва в 16:30 часа. С демонстрации в празника ще се включат и полицейски кучета. Ще има и информационна зона, където децата ще могат да получат съвети от ветеринарни специалисти за грижи, хигиена, профилактика и хранене на домашните си любимци. В програмата ще участват и две кучета от приюта, които търсят дом.

Честит Ден на детето

Днес, 1 юни, България и всички държави от бившия социалистически лагер празнуват Деня на детето. Този ден е международно признат празни...

По традиция в Международния ден на детето, за да могат малчуганите да се включат в различните прояви в празничния ден община Стара Загора и тази година осигурява безплатно пътуване на всички деца до 18-годишна възраст в автобусите и тролейбусите на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com