Бивш служебен министър каза ще има ли партия около президента

12772
Бивш служебен министър каза ще има ли партия около президента
Снимка: БГНЕС

Атанас Пеканов, бившия заместник министър-председател по управление на европейските средства в служебното правителство на Стефан Янев, сподели в социалната мрежа, че въпреки спекулациите с името му, слуховете за негова партия са силно преувеличени. 

Ето и какво написа: 

"През последните дни в публичното пространство се завъртяха множество спекулации с името ми. Благодаря много за вниманието и интереса на медиите. Но искам да ви кажа, че слуховете за моя партия са силно преувеличени. : )

Завърнал съм се абсолютно приоритетно към академичните ми задачи, далеч от политиката.

Работя отново по теми, които смятам, че имат огромно значение, макар понякога да изглеждат теоретични и чисто технически. От една страна в рамките на научните ми разработки, които бях оставил настрани за известно време. Те касаят влиянието на текущата парична политика на централните банки върху доходите на различните групи от населението - чрез нови и детайлни данни за всички домакинства в Еврозоната и различни модели можем да разберем как и кой печели и кой губи от текущата парична политика и тя да бъде по-добре съобразена, за да помага на мнозинството от гражданите.

Изключително ключови през тази година са и решенията по отношение на бъдещето на Пакта за стабилност и растеж - това са европейските фискални правила и цялостната визия за икономическата архитектура на ЕС, по която от години сред експертите се обсъждат най-различни предложения за реформи. Такива реформи ще бъдат нужни за да могат фискалните правила да отговарят на реалностите на 21-ви век. Промените са назряли на европейско ниво и са ключови и за дългосрочното съществуване на еврото. Те ще трябва да бъдат решени в идните месеци и европейските институции и страните-членки ще трябва да заемат ясни позиции за това как виждат бъдещето на европейската икономическа политика и интеграция.

Винаги съм на линия за дискусии по тези теми, за важните дебати по европейските въпроси, в които България също трябва да бъде активна. Те може и да изглеждат технократски, но всъщност до голяма степен ще определят икономическото развитие на страните-членки през идните години, и по този начин - благоденствието на техните граждани."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com