Бившият кмет на Стрелча обвинен в изнасилване на непълнолетна

6652
Бившият кмет на Стрелча обвинен в изнасилване на непълнолетна
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура в Панагюрище привлече като обвиняем Иван Евстатиев от Пазарджик, за това че в хотел в Стрелча се е съвкупил с 16-годишно момиче, като я е привел в безпомощно състояние в петък. Това съобщиха от прокуратурата.

С прокурорско постановление Евстатиев е задържан за 72 часа. Иван Евстатиев е бивш кмет на Стрелча и Пазарджик, а понастоящем е декан на земеделския колеж в Пазарджик.

По-рано бе съобщено, че момичето е освидетелствано в пазарджишката болница, като по данни на съдебните медици върху нея не е упражнено насилие. Тествана е с тест за употреба на наркотични или упойващи вещества, като пробата е отрицателна.

13 години затвор за баща, изнасилвал многократно собствената си дъщеря

Състав на Окръжен съд – Плевен присъди 13 години и 4 месеца затвор и 100 000 лева обезщетение за мъж, многократно изнасилвал собс...

16-годишното момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол.

На местопрестъплението е извършено претърсване, при което са иззети множество веществени доказателства, които ще се изследват.

Момичето е ученичка в Стрелченската гимназия и е дъщеря на общинска съветничка. Сигналът за насилието бил подаден от родителите й, след като се прибрала в неадекватно състояние.

Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005-та година, когато като кмет на Пазарджик бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com