Бившият шеф на КАТ: Уволниха ме заради глоба за Йовчев

28196
Бившият шеф на КАТ: Уволниха ме заради глоба за Йовчев
Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на КАТ София Богдан Милчев заяви, че е бил уволнен от поста си заради глоба за вътрешния министър Цветлин Йовчев. Месец преди отстраняването на Милчев, началникът на МВР бил хванат да кара с превишена скорост и бил глобен със 100 лв., съобщава БНР.

Милчев заяви, че срещу него са били разпоредени 28 проверки, но нито една от тях не е доказала нарушение. Вътрешният министър е бил заснет от камера, намираща се на бул. „Ботевградско шосе”. Цветлин Йовчев е бил с личния си автомобил и е установено, че шофира с превишена скорост, за което му е наложена глоба от 100 лв.

Не съм се поддал на натиск за смяната на Богдан Милчев, каза Йовчев

„Мислите ли, че за шефа на столичния КАТ може да има политически натиск? Ако стигнем до там, значи нещата въобще не са добре. Мис...

Бившият началник на КАТ София Богдан Милчев разказва какво се е случило след това: “Пристига една служителка от видеоконтрола при мен и ми носи един електронен фиш. И вика: Шефе, какво да го правя? И аз, когато го погледнах това беше електронният фиш на министър Йовчев с личния автомобил, заснет с превишена скорост. По общия ред, този електронен фиш го е получил министърът през ноември месец, предполагам. Представяте ли си какво се случва? Този фиш минава от министъра през цялото министерство се върти и накрая се озовава в КАТ без аз да знам. Но накрая той възлага задачата точно на служителя, който издава електронния фиш, да отиде да го заплати".

Богдан Милчев не се нае да даде категоричен отговор дали служителят на КАТ е бил накаран да извади свои пари, или Йовчев е заплатил глобата си. Oт МВР твърдят, че министърът сам е платил.

След отстраняването на Милчев вътрешният министър заяви, че то е било заради „смяна на концепцията на работа в КАТ”.

 

Шефът на КАТ е отстранен

Началникът на КАТ Богдан Милчев е бил отстранен от поста си. Това съобщи информационна агенция КРОСС, базирайки се на свои източници. Н...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com