Близо 290 км. пътища са ремонтирани през 2019 г. със средства от ЕС

1178
Близо 290 км. пътища са ремонтирани през 2019 г. със средства от ЕС
Снимка: АПИ

Близо 290 километра пътища са ремонтирани през 2019 г. със средства от Европейския съюз, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Пътните артерии са от второкласен и третокласен тип. Те са рехабилитирани през 2019 г. със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. (ОПРР) и Програмата за териториално сътрудничество Интеррег V-A Гърция - България. Двете програми се финансират от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. В основния ремонт на отсечките са вложени около 255 000 000 лева.

През тази година по ОПРР бяха ремонтирани следните участъци:

Обстановката по пътищата е спокойна

9 тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани в страната през последното денонощие, 1 е загинал, а 13 са ранени. Това каза ръко...

43 километра от прохода „Петрохан“ - важна транспортна връзка на Северозападна с Югозападна България през билото на Стара планина

над 17 километра от третокласния път III-1002 Враца – пещера "Леденика"

9 километра от околовръстния път на Ловеч /част от път II-35 Плевен - Ловеч/

над 27 километра от път II-44 Севлиево - Драгановци – Габрово, който осигурява най-кратката връзка между столицата и Габрово и свързва населените места от Северна България с прохода "Шипка" и Южна България.

С финансиране от ОПРР 10-километровият участък от път II-86 Пловдив – Асеновград вече е с магистрален габарит, с което се осигури бърз и удобен транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия“, летище Пловдив и индустриалния район в околностите на град Пловдив.

Купуват мобилна лаборатория за обследване на пътищата 

Специализиран автомобил, оборудван с апаратура за обследване на пътищата купува Държавна агенция „Безопасност на движението по пъ...

Ремонтирани са и близо 39 километра от път ІІ-57 Стара Загора – Раднево. Второкласният път осигурява връзката на общините Стара Загора и Раднево с АМ „Тракия“ и е основна пътна артерия към енергийния комплекс „Марица Изток“.

По ОПРР през следващата година продължава ремонтът на още 101 километра пътища, на които е работено и през тази година. Сред тях са:

32,5 километра от пътя Дупница – Самоков, свързващ ГКПП „Гюешево“ с АМ „Струма“, с път I-1 София - Благоевград и АМ „Тракия“

12 километра от път III-109 за Мелник, който е единствената транспортна връзка на Мелник и селата Спатово, Хотово и Лозеница с общинския център Сандански, както и на Мелник, Роженския манастир и природния феномен „Мелнишки пирамиди“ с републикански път I-1 (Е-79) и други.

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България тази година бяха ремонтирани 32 километра от пътя Момчилград – Крумовград - Ивайловград. Второкласният път осигурява удобна връзка за голям брой туристи, пътуващи ежедневно за Гърция. През 2020 г. продължава реконструкцията и рехабилитацията на 7 километра от второкласния път II-86 Средногорци – Рудозем и се предвижда да стартира строителството на обходния път на Рудозем, по който ще преминава трафикът към бъдещия контролно-пропускателен пункт „Рудозем - Елидже“.

Бившата "Агромах" и фирма на бивш футболист с 10 лв. капитал поемат пътищата в Смолянско

Бившата фирма "Агромах", сега "Грома Холд" ЕООД, регистрирана в благоевградското село Бело поле, заедно с фирма на бившия футболист Фил...

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България през 2020 г. ще започне основният ремонт на над 24 километра пътища в Северна България. Ще се рехабилитират 9,3 километра от път III-118 Гулянци - Долна Митрополия в област Плевен, както и около 15 километра от път II-81 Костинброд - Берковица – Монтана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com