БНТ: Показахме слънчевото затъмнение!

14480
БНТ: Показахме слънчевото затъмнение!
Снимка: БГНЕС

Българската национална телевизия отрази слънчевото затъмнение от територията на България и кадри от него бяха излъчени в обедната емисия „По света и у нас”. Внушението в социалните мрежи, че телевизията отново не е показала затъмнението, не отговарят на истината. Това се посочва в позиция на националната телевизия, изпратена до медиите.

Изтеклият в публичното пространство аудиозапис бил на неформален разговор на екип на медията. Неговата основна задача била да проследи реакциите на хората, които са наблюдавали събитието пред НДК.

Въпреки облаците, наблюдавахме частично слънчево затъмнение

Днес голяма част от света стана свидетел на първото пълно слънчево затъмнение от 1999 г. То можеше да бъде наблюдавано частично и в Бъл...

"Позицията на основния екип, отразяващ слънчевото затъмнение, беше пред Обсерваторията в Борисовата градина - подготвен за събитието от предния ден с необходимото техническо оборудване", завършват от БНТ.

По-рано днес във Facebook се появи запис на аудио запис, на който се чува разговор, в който участва оператор на медията. Той съдържа реплики като "Зоя ми е приятел. Мисли, бе, човек, мисли... Любо, слънчево затъмнение. Дай да видим какво можем да направи и тн".

Снимка: Архив

 

Гледайте слънчевото затъмнение онлайн

Въпреки че повечето хора по света няма да видят на място пълното слънчево затъмнение в петък, всеки с интернет връзка може да го гледа ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com