Божидар Димитров иска забрана на "ПОМАК"

25295
Божидар Димитров иска забрана на "ПОМАК"
Снимка: БГНЕС

"С учредяването на партия "ПОМАК" са грубо нарушени българските закони!", заяви по Радио Пловдив директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.

Той бе категоричен, че това е партия на етническа основа, която трябва да бъде забранена, тъй като цели разцепването на целостта на държавата.

"Помак" създаде инициативен комитет

Учредяването на новата партия ПОМАК тръгна с фалстарт. След няколкочасово изчакване на инициаторите все пак успяха да съберат 50 души...

Димитров призова ДАНС да се намеси и да вкара в затвора организаторите на новата партия, учредена в неделя в Пловдив. Той отправи и въпроса за финансирането на формацията, която, по думите му, настоява за смяна на столицата на България от София в Пловдив.

В неделя 51 души учредиха Инициативен комитет за създаване на партия „Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" - "ПОМАК". Според учредителите партията ще се бори за нов политически модел, обединение и намаляване на броя на депутатите, предаде КРОСС.

Въпреки, че повечето от присъстващите са самоопределиха като помаци, един от учредителите Ефрем Моллов заяви, че това не е нито етническа, нито религиозна партия.

 

Ефрем Моллов: "Помак" няма нищо общо с ДПС

Партия „Помак" ще бъде алтернатива на сегашното управление. Това заяви по Нова телевизия Ефрем Моллов. Ние мълчахме няколко дни з...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com