Бойко Борисов не е подавал сигнал до МВР, че има заплаха за живота му

13321
Бойко Борисов не е подавал сигнал до МВР, че има заплаха за живота му

Експремиерът Бойко Борисов не е подавал сигнал до МВР, с който да ангажира службите за сигурност в своя защита заради готвено срещу него покушение. Това каза вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на парламентарния контрол, отговаряйки на въпрос на депутата от Коалиция за България Антон Кутев.

„В МВР постъпват системно сигнали за лица, заемащи висши държавни длъжности, и се извършват проверки. В голямата си част сигналите са неточни или от ненадеждни източници. След извършена проверка се установи, че подобни сигнали са постъпвали в 6 областни дирекции - Благоевград, Пловдив, Търговище, Варна, София, Хасково”, посочи Йовчев.

Цветлин Йовчев: Има рискове за държавата, ако се направи една непремерена оставка

В личен аспект оставката не е никакъв проблем за мен. Когато го поставим на друга плоскост, има рискове за държавата, ако се направи ед...

Не мога да отговаря на въпроса какво налага охраната на бившия премиер, тъй като това е от компетентността на НСО, каза още Йовчев

Депутатът Антон Кутев по-рано заяви: „Преди две седмици излязоха негови изявления, че има категорични източници, че се подготвят сценарий Бойко Борисов да бъде арестуван, затворен и убит в следствието. Това е ужасяваща новина. Мога да си представя как звучи в Европа бивш премиер и лидер на опозицията дае заплашван да бъде убит. Аз съм изключително загрижен, защото ако това може да се случи в България, ние сме се върнали в 19-ти век. Има ли информация в МВР за заплахи за живота на бившия премиер Бойко Борисов? Аз, ако имам информация, първо бих подал сигнал в полицията, за да уведомя органите на реда”.

След отговора на Йовчев Кутев каза, че има основания да се смята, че Борисов е излъгал с думите си, че може да бъде убит, ако бъде арестуван. Моят извод от вашия отговор, е ако Бойко Борисов е излъгал, което е очевидно, то той няма как да остане лидер на опозицията, каза червеният депутат от парламентарната трибуна. За мен бивш премиер, сегашен лидер на опозицията, който лъже беогледно всеки път, когато това му потрябва, е нетърпим, добави Кутев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com