Бойко празнува с варненци деня на града

3274
Бойко празнува с варненци деня на града

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде във Варна по случай Деня на града.

В програмата на премиера са включени посещение на новостроящия се храм „Св. Прокопий Варненски” и откриване на разширението на ЦДГ № 8 „Христо Ботев“, благодарение на което се осигуряват нови места за 180 деца. След това премиерът ще пусне в експлоатация реконструирания участък на бул. „Ген. Колев“ и околното пространство. Общата стойност на проекта за подобряване на физическата среда в община Варна е 4 475 860 лв. Извършените дейности са финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие“. По-късно през деня министър-председателят Борисов ще открие многофункционалната спортната зала на Първа езикова гимназия в града. Залата е изградена на принципа на публично частното партньорство. Нейната застроена площ е 1389 кв. м. Инвестицията е в размер на 1 869 420 лв.

Сеч. Застрояват морската градина във Варна

"Помогнете! Така изглеждат плажът и Морската градина на Варна. Изсечени са стотици дървета и сечта продължава", умоляват варненци. Гра...

Премиерът ще присъства и на съвместното учение на ВМС и ИА „Морска администрация” по търсене и спасяване на море.
На събитията ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

На 16 август (четвъртък) премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие нов скенер в МБАЛ „Св. Анна” в град Варна.

Компютърният томограф е закупен благодарение на финансова субсидия от Министерството на здравеопазването, в размер на 1 200 000 лв. Апаратът е ново поколение, с възможност за много по-бърза и точна диагностика, което допринася за по-ранното откриване и по-ефективното лечение на редица заболявания. Притежава възможност за виртуална ендоскопия, диагностика на туморни формации на белия дроб, програма за елиминиране на костни и мастни структури при диагностика на туморни процеси и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com