Бойко привика синдикатите за ОЦК

4402
Бойко привика синдикатите за ОЦК

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов покани на среща президента на КНСБ Пламен Димитров във връзка с усложняващата се ситуация в „ОЦК” АД, гр. Кърджали, съобщиха от КНСБ. Премиерът ясно заяви личния си ангажимент и този на правителството за спешно финализиране на преговорите с банките кредитори и определяне на новия инвеститор за „ОЦК” АД още в следващите дни, предаде Стандарт Нюз.

Президентът на КНСБ изрази за пореден път загрижеността си и подчерта активните действия на синдиката за намиране на решение за семейните и лични драми на работещите в комбината. Той заяви решимостта на протестиращите да не допуснат обявяване в несъстоятелност и ликвидация на предприятието.

Металурзите: Вече не вярваме на никого

Инженер Стефан Атанасов, един от четиримата металурзи в гладната стачка в Кърджали, спря протеста си заради риск за здравето му, а ко...

Министър-председателят Бойко Борисов информира за договореността със собствениците на „Горубсо – Мадан” АД и на „КЦМ” АД, гр. Пловдив за намиране на временен изход от ситуацията чрез осигуряване на работа на желаещите металурзи от „ОЦК” АД, гр. Кърджали, в двете дружества за периода до влизане в собственост на новия инвеститор на комбината.

Премиерът пое ангажимент на база на изготвените списъци с желаещи да работят в двете дружества да се осигури превоз от Кърджали до избраната фирма в Мадан или Пловдив.

За недопускане на екологична катастрофа в град Кърджали от спирането на „ОЦК” АД ръководството на КНСБ настоява временно изпълняващият длъжността директор на предприятието Валентин Манев да осигури незабавно изплащане на поне част от дължимите възнаграждения на над 30-те работници и специалисти, поддържащи необходимия минимален технологичен процес в комбината.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com