Борисов към представителите на Банско: Еколозите трябва да са ваши приятели

9392
Борисов към представителите на Банско: Еколозите трябва да са ваши приятели
Снимка: БГНЕС

„Еколозите трябва да са Ваши партньори, привлечете ги в дискусията и ги убедете с аргументи в необходимостта от изграждането на втори кабинков лифт в Банско“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с кмета на Банско Георги Икономов, представители на местната власт от региона и общественици.

Според тях проблемът с опашките пред кабинковия лифт е огромен, тъй като вече се увеличава броят на чакащите и през делничните дни. В резултат се губят туристи и всеки ден ощетява както местната икономика, така и имиджа на България като туристическа дестинация.

Кметът на Банско води делегация при президента и премиера

Делегация от Община Банско, водена от кмета Георги Икономов, ще се срещне с най-влиятелните политически фигури в четвъртък, 5 февруари....

Представителите на община Банско призоваха премиера Бойко Борисов Министерският съвет да излезе с решение до края на февруари, за да се определи размерът на концесията и да се промени плана за управление на парк „Пирин”, информира пресцентърът на МС.

Премиерът пое ангажимент да се спазят сроковете на правителственото решение за разглеждане на проблемите на ски зоната в Банско.

Все още не е ясна каква ще бъде стойността за изграждане на втори кабинков лифт. Това е така, тъй като при разрешение да бъде строен, той първо трябва да бъде проектиран, за да се види къде трябва да бъдат разположени лифтът и пистите, за да не застрашават природата и да не бъдат засегнати местообитанията.

"Ако до края на февруари имаме разрешение за втори кабинков лифт и уплътняване на ски, веднага ще имаме готовност да започне проектирането и до края на годината може да бъде направена първа копка", каза кметът на Банско Георги Икономов.

Кралев намекна за решение за втори лифт в Банско

Съвсем скоро ще излезем с решение, което да успокои жителите на Банско. Решението и становището ни многократно е изразявано ясно и кате...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com