Борисов нареди: Всички проекти да се допитват до БАН

6133
Борисов нареди: Всички проекти да се допитват до БАН

Всяко едно министерство по всичките си програми, проекти, да се допитва до БАН. Това е заявил премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет в сряда, става ясно от стенограмата, публикувана на сайта на правителството.

Премиерът представи на министрите новия председател на Българската академия на науките акад. Стефан Додунеков. Борисов е уточнил, че двамата с академика са поговорили доста и имат много сходна визия. Премиерът е предложил да се провеждат месечни срещи с него. "Има много информация в БАН, а пък това, което може да е спорно или може да ни донесе допълнително капацитет, те са отворени веднага да им се възлага и да се прави”, е посочил Борисов.

Борисов на Срещата на високо равнище Хърватска 2012

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в провеждащата се днес и утре среща на високо равнище в Дубровник. Тема на тазгодишни...

„Изключително много разчитаме на това, което правим и като визия и не само по отделните области, а и за програмния ни период 2014-2020 г. От всички нас „На добър час! Да ни помагате, тъй като Българската академия на науките е мястото, където се прави наука и във време, в което искаме иновациите, новите технологии да бъдат въвеждани в следващите години, можете максимално да сте ни от помощ. На добър час и честито за избора. Дянков, изпрати академика, така че да се стоплят отношенията между БАН и Министерството на финансите”, е заявил още премиерът Бойко Борисов.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com